Moving you forward
0174 350 350Neem contact op

ICT Trends 2023: Zelfredzaamheid

Het maximale uit jouw ICT én medewerkers halen

Aan het begin van het nieuwe jaar kijken we graag vooruit naar wat er in 2023 komen gaat. Een aantal trends vallen daarbij op, die we verder toelichten. Zelfredzaamheid is zo'n trend die wij de afgelopen maanden al veel bij partners hebben gehoord. Want een goede inrichting van de ICT is één, maar hoe zorg je dat jouw medewerkers er alles uit kunnen halen en maximaal kunnen inzetten? Dan pas gaat technologie écht voor je werken. 

Bekijk de update
Studio Forward

Alles over Zelfredzaamheid

In deze aflevering van Studio Forward vertellen collega's Martine en Ronald alles over het belang van zelfredzaamheid en hoe jouw medewerkers zelfredzaam kunnen worden. Hoe faciliteer je dit? En hoe kunnen wij je hierbij ondersteunen? Je ziet het in deze aflevering. 

Deze aflevering is onderdeel van een serie van vier afleveringen, waarin we ontwikkelingen behandelen die wij belangrijk vinden voor aankomend jaar. 

Over Zelfredzaamheid

Zelfredzaamheid van medewerkers wordt belangrijk

Je kunt de nieuwste technologieën implementeren, maar pas als medewerkers ze gaan gebruiken voor hun dagelijkse taken, dan gaat technologie pas écht voor je werken. Uit onderzoek blijkt dat het vormen van een nieuwe gewoonte minimaal 18 tot maar liefst 254 dagen kan duren. Zeker het aanleren van een nieuwe werkroutine kost tijd, zoals:

  • Geen bijlagen meer delen via de mail, maar het delen van de link naar het document.
  • Niet meer inloggen met je naam en wachtwoord, maar via een authenticator-app.
  • Geen belletje meer plegen via de telefoon, maar via Microsoft Teams.
  • Bestanden opslaan in SharePoint in plaats van in een lokale map.

Adoptie en digitale vaardigheid

Om de zelfredzaamheid van medewerkers te verhogen, is adoptie en het verbeteren van de digitale vaardigheid cruciaal. Al tijdens de implementatie van nieuwe technologie en werkwijzen, maar vooral ook erna, wanneer medewerkers hiermee aan de slag gaan. Dit is namelijk het moment waarop ze tegen een gebrek aan kennis en vaardigheden aan zullen lopen.

Wij bieden tools en trainingen die zijn afgestemd op de gebruikers, we optimaliseren de Microsoft 365-omgeving en onze adoptieconsultants zijn aanwezig na livegang. Zo helpen we onze klanten om de nieuwe manier van werken te borgen in de organisatie en medewerkers zelfredzaam te maken.

Een adoptietraject op maat voor jouw organisatie? 

Vraag direct informatie aan.

Whitepaper

Digitale vaardigheden bepalen het succes voor de toekomst

De juiste tools op kantoor implementeren is één. Het maximale er uit halen is twee. Aan dat laatste schort het vaak bij de introductie en vernieuwing van technologie in de organisatie. Het scharniert rond de eindgebruiker: die moet niet alleen vertrouwd zijn met de tools waarmee hij of zij werkt, maar ook openstaan voor veranderingen in de werkwijze. En daar komt adoptie om de hoek kijken. Deze whitepaper geeft je handvatten om van jouw Microsoft 365 adoptie een succesverhaal te maken.