Moving you forward
0174 350 350Neem contact op

ICT Trends 2023: Security & Compliance

Continue focus om risico's zo veel mogelijk te verkleinen

Aan het begin van het nieuwe jaar kijken we graag vooruit naar wat er in 2023 komen gaat. Een aantal trends vallen daarbij op, die we verder toelichten. Één daarvan is Security & Compliance, iets waar we iedere dag mee te maken hebben, zowel privé als zakelijk. Cybercriminelen proberen namelijk continue nieuwe kwetsbaarheden te ontdekken. Daarom is een continue focus op cybersecurity van groot belang. Maar hoe pak je dit aan?  

Bekijk de update
Over Security Compliance

Security compliance begint bij een helder beleid

Niet alleen wij blijven in beweging als het gaat om cybersecurity, ook cybercriminelen proberen steeds weer nieuwe kwetsbaarheden te ontdekken. Daarom kun je er niet van uitgaan dat jouw ICT-omgeving 100% security compliant is. Regelmatige beveiligingsaudits, het implementeren van krachtige beveiligingsmaatregelen zoals antivirussoftware en firewalls, en het trainen van de security awareness van medewerkers helpen je in ieder geval om het risico op ransomware of een hack te verkleinen. Maar dit alles begint met een goed beleid.

Studio Forward

Alles over Security & Compliance

In deze aflevering van Studio Forward praten collega's Martine en Ronald je bij over Security & Compliance. Iedere organisatie krijgt er vroeg of laat mee te maken, maar hoe voorkom je dat jouw bedrijfsinformatie gehackt wordt of jouw organisatie stil komt te liggen? Je ziet het in deze aflevering van Studio Forward. 

Deze aflevering is onderdeel van een serie van vier afleveringen, waarin we ontwikkelingen behandelen die wij belangrijk vinden voor aankomend jaar. 

Cyberbeveiliging

Het opstellen van een Business Continuity en Disaster Recovery Plan

We zijn zelf ISO 27001- en NEN 7510-gecertificeerd, waar een helder beleid aan ten grondslag ligt. Een essentiële vraag die we onze klanten vaak stellen, is: weten je medewerkers wat ze moeten doen in het geval van een cyberincident? Bij wie moeten ze zich melden? Ook is het belangrijk om te bepalen wanneer bedrijfsprocessen weer up and running moeten zijn als ze stilliggen, hoe het back-upproces eruitziet en of je hiermee daadwerkelijk schone data kunt terughalen.

De antwoorden op deze vragen leggen we vervolgens vast in een Business Continuity Plan en Disaster Recovery Plan. Met een helder beleid als fundament voor jouw digitale beveiliging kun je direct voortvarend te werk bij een cyberincident, waardoor je de schade kunt beperken en weer snel in business bent.

Heb jij de cybersecurity van jouw organisatie goed in kaart? 

Lees meer over Security & Compliance